Archiv článků

Příprava zeleného čaje

Příprava zeleného čaje Pi lo chun v čínské čajové misce “zhongu” [čongu].Můj oblíbený postup podle kterého si připravuji většinu zelených čajů: - nahřátí zhongu i misky vroucí vodou po kterém se nasypaný čaj pěkně rozvoní - vsypání čaje v množství aby zakryl dno zhongu - zalití čaje vodou o...
Celý článek

On Chi výborný čaj-nečaj

Tato čínská specialita určitě potěší chuťové buňky mnoha milovníků oolongů. Tento “čaj” jsou pražené větvičky čajového keře a ač se to může zdát někomu nemožné, po vyluhování z něj připravíme výtečný nápoj. Chuť je jemná, chlebově nasládlá a čaj se dá vícekrát zalít. Já osobně první nálev...
Celý článek

Formosa Jin Xuan Nai Xiang Oolong

Jednoho jarního vlahého večera jsem byl pozván přítelem do Příborské čajovny “Ve staré kovárně”. V tamní výhni jsme popíjeli Tuareg, pokuřovali vodní dýmku a vedli rozpravu s čajmenem Adamem o věcech všedních i týkajících se jeho čajovny. Náhle jsme došli k nabídce čajů a Adam nám sdělil, že...
Celý článek